Destination BD

Een verrassend nieuwe bestemming voor ICT. Informatie over de Handelsmissie, voorbereidingen en planning

Het Nieuwe Oosten. Een land vol mogelijkheden in ICT.

Soms is beeldvorming niet helemaal in lijn met de realiteit. Wist u dat Bangladesh, meer hoogwaardige IT opleidingen biedt dan veel andere landen, en er jaarlijks ruim 1 miljoen studenten afstuderen? ICT dienstverlening is een speerpunt in een land wat recentelijk de status van midden-inkomen land behaalde, maar al jaren een topklasse bestemming voor ICT diensten is.

Lees meer

Laat u begeleiden en adviseren door ervaren ondernemers

Robotics, blockchain, IOT zijn katalysatoren van een snel veranderend ICT landschap. worldwide economy. Lees alles over de opleidingen aan universiteiten en CloudCamps die worden gegeven door Alumni van de grootste bedrijven zoals Amazon, Adobe, Google en IBM. En bekijk welke succesvolle bedrijven nu al hun activiteiten hebben ontwikkeld in Bangladesh. Apps, 3D rendering, industrieel ontwerp en nog veel meer dan je zou denken wordt nu al ontwikkeld op een lokatie waarvan je het niet verwacht..

Lees meer

Universiteiten van Wereldklasse leiden op tot moderne kenniswerkers

Universiteiten zoals BUET, BRAC, Dhaka University en American International University leiden jaarlijks meer dan 1 miljoen studenten op in ICT. Bachelor, Master, en PHD programmas die razend populair zijn onder internationale studenten die het engels talige onderwijs volgen van Europees of Amerikaanse opgeleide tutors. Een oneindige bron van talent.

Lees meer

Het vormen van een onderneming of partnership is verrassend eenvoudig

Bangladesh, met wetgeving die sterk is gebaseerd op het ondernemingsrecht van het VK, heeft het bijzonder aantrekkelijk gemaakt om te investeren en ondernemingen te ontwikkelen. Meer dan 80 tax-free export processing zones, fiscale ondersteuning, vrijstellingen, en een one-stop shopping concept maken het formeren van juridische en zakelijke structuren relatief eenvoudig. Het bureau voor 'foreign investment' (BIDA) begeleidt en adviseert actief. Gastvrijheid voor ondernemers is zelfs functioneel vastgelegd in het 'red carpet filosofie'

Lees meer

Schema en inhoud van de virtuele en fysieke handelsmissie

De ICT Handelsmissie is toegankelijk voor geselecteerde partners en vindt plaats in Q2 2022. Maar tot die datum zijn er veel voorbereidende activiteiten. Zie hier een schema.

 • Momenteel

  In beeld brengen van de ICT markt, opleidingen en uitnodigen van de formele partners
 • Aug-Sept 2021

  Kennismakingssessies en presentaties van ICT ondernemingen en opleidingsinstituten
 • Oktober-Nov 2021

  Webinars en ICT specifieke achtergrond sessies en virtuele matchmaking sessies
 • Dec 2021

  Selectie van participanten, uitnodigingen en finalisering van het programma. Bekendmaking van de missieleider
 • Q2 2022

  4 a 5 dagen tour naar Dhaka met seminars, presentaties over ondernemen (overheden) en kennismakingen met andere ondernemers.

Het huidige programma is nog niet definitief. Deze pagina wordt continu bijgewerkt met nieuwe informatie.

Exploring the opportunities in the New- East tech hub is a journey we gladly take together. The tentative planning is globally scheduled as follows:

 

 • Preparation phase: Q4 2021
 • External communication: Q1 2022
 • participant selection: Q2 2022
 • Virtual sessions: Q2 2022
 • Trademission: Q3 2022
 • Continuation: Q4 2022
 •  

  With an expert team of industry specialists we are ready to assist you to explore and guide you in your ict ambitions in any area.

  Be informed on this invite only event


  Name of company

  Contact Person

  Email Address

  Phone Number